"Učiň s námi veliké věci, Hospodine, neboť jsi mocný a tvé jméno je svaté!" podle Lk 1, 49

Z pouti (3/x)

3. 9. 2011 21:13
Rubrika: JMJ Madrid 2011 | Štítky: Madrid2011

13.8.2011 (resp. 14.8. 1:37)

Pane Ježíši, ty jo, dnešek byl úžasný, i když jsem dost dobitá! BYLI JSME V BARCE! Vyjeli jsme celkem brzo ráno a přijeli do nějakého venkovního stadionu s rozlehlým placem, kde byla mše svatá s ostatními poutníky, kt. jsou v Katalánsku - byli jich hrozně moc, z různých národů, upe všemožných - Jordánci, Libanonci, Američani, Němci, viděla jsem i Litevku, nejvíc ale asi bylo Italů a Francouzů, prý dohr. 60 000 lidí. Bylo to poznat - všude bylo plno, dost tlačenic, v metru plno... není to příjemné, ale v Madridu to bude ještě několikanásobné!!!!! ¦ :-0 Je to ale oběť - není to jenom o užívání a krásném prožívání. Dneska jsi mi několikrát ukázal, že se vyplatí nemít starosti, být v klídku, a Ty mě nenecháš na holičkách - prostě se spolehnu na Tebe a pomůžeš mi, nějak z toho vybruslíme: ráno, když jsem našla 2 VOLNÉ NABÍJEČKY akorát pro mě a Magdu, po mši sv., kdy jsem našla Havířov (děcka byly v jiném buse, tak bylo těžší se najít mezi tolika lidmi okolo - pozn.), večer, když chyběl Chřestýš a hrozilo, že třeba na něj budeme hafo dlouho čekat... (on jediný chyběl, aby bus mohl odjet, a měl navíc vybitý mobil - pozn.) JE TO KRÁSNÉ BÝT VE TVÉ NÁRUČI. MOC DĚKUJU!!!

Dneska jsem viděla něco z toho slavného, o čem jsme se učili ve španělštině - je to bomba! Na to, že jsme měli jenom půl dne, jsme toho viděli hodně: Sagradu Familiu (!!!!), ta je nádherná! Venku je orámovaná jeřáby, ale uvnitř... ty jo! Asi jsem ještě neviděla krásnější kostel: hodně sloupů, přenádherné mozaiky v oknech, všechno jedinečné a originální, Gaudí byl borec! Hrála tam uvnitř puštěná vážná hudba, tak to tomu dodávalo ještě majestátnější atmosféru... Krása!

Kluci (hlavně) pak jeli na Nou Camp (stadion FC Barcelona - pozn. Měli štěstí a viděli i celý mančaft!!!) a my na Barrio Gótico (Gotická čtvrť ze 14. století) - taky krásné! Barcelonská katedrála i jiné stavby. Potom jsme se dotrmáceli na Parque Güel (Gaudího park, hodně věcí je tam "mozaikově-kachličkových" - pozn.), to jsme byli všichni k.o. - unavení, uchození, nevyčůraní (a proto i lehce žízniví) a lezlo nám na nervy to, co normálně ne, hl. masy lidí. Pak jsme si ale odpočinuli a bylo to lepší, i tím, že přestávalo být vedro. Potom jsme ještě byli s Magdou a Martou na fontánách na Plaza de España (myslím) a viděli je v akci! Fakt krása!!!! (Ta hlavní fontána se v překladu jmenuje "Kouzelná fontána" a dělá efekty vodní, světelné a ještě při tom hraje hudba, tu jsme ale neslyšeli, protože jsme se na to dívali ze spodu náměstí, táhlo se nahoru podobně jako Václavák - pozn.) Ještě jsme i měli dobrou a dost levnou zmrzlinu, tentokrát jsem si dala kávovou a ostružinovou.

V buse jsem spala, tak jsem pak byla trochu přejetá, a sprcha hodně bodla - hezky to vyšlo, že jsem nemusela vůbec čekat - znovu děkuju! Už zhasli, tak budu končit. :-) Je 2:07. Už jsem dneska koupila 1. suvenýry a dárky, tak z toho mám radost.

MOC TI DĚKUJI, PANE JEŽÍŠI! <3 Maruška Tvoje

Jo, a když jsme "obědvali" před vstupem do areálu, kde byla mše svatá, přišel tam novinář a já jsem s ním dělala interview! (Teda on se mnou.) Ptal se mě na JMJ - hlavní důvod, proč tu jsem, jestli to stojí za to za tolik peněz a jestli souhlasím s názory papeže, hl. na sexualitu - to jsem mu řekla, že jo!! (Ještě se ptal, to jsem si nevzpomněla, když jsem to psala, jestli mám k B16 vztah, bo hodně lidem připadá nudný oproti JPII. A bylo to in English. - pozn.)

:-)

 

14.8.2011

Uff, tak jsem zase kvalitně unavená po náročném, ale hezkém dni, posledním celém v Tarragoně. Původně jsme chtěli program vybulat (a jít na pláž - pozn.), ale nejdřív jsme šli na první katechezi v 10.00 (to byla sranda - byla v kongresovém centru, fakt krásná zajímavá moderní budova - třeba kombinace moderního stylu se zdí ze skály, normální nebroušené, a byla tam klimatizace a tma, takže většina spala. Fakt dost vtipný pohled, jak celá řada spí... :-D Já jsem neusnula, ale kvůli únavě jsem nedokázala úplně pořád dávat pozor. Přednáška ale byla fakt hezká, měl ji myslím místní (arci?)biskup v angličtině, šlo mu pěkně rozumět, a byla tam i česká překladatelka, která z řečeného přeložila to nejpodstatnější. Líbilo se mi to.) a potom jsme šli na druhý bod programu - koncert místní kapely, která hraje pro Tebe. :-) Přišli jsme docela na konec, ale ukecali jsme pořadatele, abysme mohli zůstat ještě na další blok. Pak jsme už šli na pláž, na to jsem se už těšila. Dneska bylo moře krásně modré a svítilo sluníčko bez mráčků (jenom byly trošku "řasy" - ty na nebi). Voda super, ale bylo nejmíň vln za tu dobu. Zato jsem ale s Evou z Hatí doplavala až k bojce (vždycky jsme totiž bývali u břehu) a viděly i medúzu. Pak jsem úplně usla!!! :-) Až mě museli v 6 h vzbudit, bo už byl čas jít na mši svatou. Ještě jsem se naposledy s nostalgií ošplíchla a šli jsme. Kvůli blížící se mši svaté jsem už nejedla, jenom müsli tyčinku, tak jsem při ní byla trošku unavená a slabá, ale jinak byla moc pěkná (ta mše svatá). Byla v aréně, fakt pěkná a byla tam super atmosféra (zpívalo se třeba "Jesus Christ, You Are My Life... - pozn.). Byli tam i poutníci z jiných zemí. Takže zase dost tlačenic atd. Takový pěkný zážitek: šli jsme ke sv. přijímání, prodírali se kolem sedících lidí, trpělivost mi docházela a začínala jsem "kynout", když při přelízání kolem se na mě usmál/a sedící babička nebo dědeček, teď nevím. Bylo to milé, ale zároveň jsem se trochu zastyděla, bo k ostatním jsem začínala být nemilá. Úsměv vždycky rozsvítí každou situaci!!!

No, krásné zpěvy, několikajazyčná čtení a promluvy... FAKT HEZKÉ, i když jsem byla hladová. Byla třeba taková oběť, protože dneska jsem se modlila o svou budoucnost a dobrého a hodného manžela. Tak děkuju. :-)

Zítra vstáváme v 7, už totiž po mši svaté v Tarragoně odjíždíme do Madridu. Strašně rychle to utíká!!! Zítra už to bude týden od odjezdu, ale vůbec mi to tak nepřijde. Děkuji Ti za hezký růženec, kt. jsme dostali při dop. katechezi. :-) (obyčejný dřevěný světle hnědý lakovaný, akorát u prvního Otče náše, toho spojovátka, je medailonek, na jedné straně oblouky Tarragonské katedrály a na druhé Panna Maria, určitě nějaká spešl z Tarragony nebo okolí - super památka!! - pozn.)

Odpusť, že tak rychle končím, už bych ráda spala. DĚKUJI TI..... A PROSÍM.... BUĎ SE MNOU. <3

 

For more.. wait few days.. :-)

Zobrazeno 1873×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio