"Učiň s námi veliké věci, Hospodine, neboť jsi mocný a tvé jméno je svaté!" podle Lk 1, 49

Z pouti (x/x)

23. 9. 2011 14:09
Rubrika: JMJ Madrid 2011 | Štítky: Madrid2011

Versailles/Paříž

22.8.2011 (23:53)

Dost dobře jsem se vyspala, i všichni ostatní, a spali jsme i po ranní pauze - klid byl tak do 10. Všeci jsme byli unavení... :-) Začala jsem pak číst knížku o Chucku Norrisovi a vypadá to slibně - dozvěděla jsem se, že to byl velký mistr v bojových uměních a mj. se i věnuje charitě. Byl to jenom úvod, bude to fajné... :-) Kolem dvou jsme dojeli do Versailles. S Havířovákama jsme jeli vlakem do Paříže a B Y L I   J S M E  Ú P L N Ě  N A H O Ř E  N A  E I F F E L O V C E !!! Do 2. patra jsme šli po schodech (dost jich bylo) a pak jeli proskleným výtahem - to šlo upe vidět, jak stoupáme. Pořádná výška! Ty jo... Ale krásný výhled. Čekala jsem ale tu Paříž hezčí: je tam sice dost historických budov, ale jsou smíchané s moderními a často nemají střechy (jako mají, neprší jim dovnitř, ale rovné :-D - pozn.), takže je to taková bílá záplava budov. Ale jinak fajně. Byla jsem ráda za tu Eiffelovku! Když tak člověk slýchá o těch památkách (slavných), připadá mu to strašně nadpřirozené a když je pak vidí doopravdy, musí se nutit uvědomit si, že vidí upe slavnou věc!! :-) Tak jsem to měla a mívám.

Pak jsme ještě došli a kousek dojeli metrem k Notre Dame!! (Pařížské metro není moc hezké, nejmíň z těch tří, kt. jsem za poslední 2 týdny jela - BCN + MDR, ale to jsou malé věci.) Moc pěkný kostel! Nebyli jsme uvnitř - fronta a asi se i platilo. Byli jsme Shon, Maruška a já, Sun (kt. nešel nahoru na Eiffelovku) se pak odpojil.

Potom jsme se ještě trochu prošli (koupila jsem babičkám šátky, nebyly sice nejlevnější a jsou vyrobené v Číně, ale snad budou mít radost) a jeli zpátky do Versailles vlakem, přečkali jsme v něm bouřku. A pak jsme čekali v podloubí, potom jsem si zašla do Mc pro 2 malé hambáče, ráda bych si dala něco teplého (tehdy) a ještě jsme pak zašli do baru na drink, protože byla "happy hour" - všechny drinky za 50%. Tak jsem měla poprvé v životě Piña Coladu. Byla dobrá, toho alkoholu tam nebylo moc, tak nepřebíjel ten ananasový džus.

Byla upe sranda - Kučeři, hlavně Šouler, Tom... Jak jsme se vrátili k místu srazu, skoro všichni kolem byli veselí a vysmátí, ale my dvě Marušky jsme byly trosky - úplně unavené. :-) Těším se na odpočinek. Před chvílí jsme z busu viděli krásně osvětlenou Eiffelovku. Děkuju... :-) Zítra už budu spát doma... Dáš-li. Prosím o šťastný návrat pro nás všechny a o šťastné shledání s rodinami...

:-) (místo podpisu :-) - pozn.)

 

23.8.2011

A jsem doma... Dojeli jsme dobře, cesta ok, přežili jsme ji (ale dost z nás má opuchlé nohy u toho dlouhého sezení :-ξ ), neumřela jsem hlady :-) (měla jsem u sebe jenom 31 korun a to v drahých benzínkách stačilo na šáteček, ale naštěstí mi Magda půjčila, tak jsem si mohla koupit bagetu) ani nudou. Děkuju Ti moc za šťastnou cestu. Před odjezdem do Madridu jsem z ní měla celkem respekt - ta dálka, bus, všude různé nehody... Ale pak už mi to ani tak nepřišlo. Prý jsme ujeli kolem 5 000 km, ty jo!! To už je dost! Náš bus byl ze všech DOO-busů první. Rozloučili jsme se (bylo to všechno hezké...) a čekala jsem na bus 2, kde byli Fajovi a Jirka, se kt. jsem měla jet. Nevypadali ale, že by v nejbližší době přijeli a Jirka měl navíc vybitý mobil, tak jsem nakonec jela s Pawlasovýma.

A Děkuji Ti za ten dnešní večer doma: na to, že jsem se domů spíš lehce netěšila, byl hezký. Popovídala jsem něco ze zážitků (najedla se a umyla) a rozdala dárky, kt. jsem jim přivezla: měli radost. :-)

Moc Ti, Pane Ježíši, děkuji za celé to setkání, kt. jsem mohla prožít. Bylo fakt strašně krásné, nejhezčí z toho všeho hezkého, co jsi mi dal o těchto prázdninách zažít. Mám fakt krásné vzpomínky, kt. mi budou útěchou ve chvílích těžkostí. Fakt ti za to děkuju, je mi uvnitř moc fajně... :-)

Už jdu spát, je hodně hodin. Ty jo - teď už budu spát na ROVNÉM a budu si moct natáhnout nohy!!!  :-) Super!

Ještě jednou děkuju!!!!!! :-)

 

A dál??

Tento poslední zápis je starý přesně měsíc. Plamínek zapálený Ježíšem v Madridu mi v srdci pořád plápolá, i když už menší silou. Až do začátku tohoto týdne jsem ještě měla prázdniny, tak to byla taková pohoda, starostí moc nebylo. Jenže teď mi začíná škola, času bude málo, učení hodně a starostí taky. Co dělat, aby plamínek nezadusily??

To neplatí jenom pro mě a zdaleka ne jenom pro "Madriďany". Takže..

- úkol č. 1: "NESMÍME SE DÁT ŽIVOTEM TAK DUSIT, ABY SE NÁM DECH NEDOSTÁVAL NA SMÍCH." (Chuck Norris) Nesmíme dovolit, aby nás starosti přemohly! Knížku s Chuckem Norrisem si teď čtu vždycky ráno a je mi fakt povzbuzením.

- občas si přečíst Kořeña, poslechnout písničku od Credence, kouknout na fotky (úplně nejlepší je vylepit si je někam na DOBŘE VIDITELNÉ MÍSTO), otevřít "Průvodce českého poutníka", pověsit si misijní křížek, který jsme dostali, na krk nebo na stěnu, nějakou myšlenku, která nás zaujala, taky někam nalepit.. Nenechat Madrid zapadnout do minulosti, do toho, co už bylo a nikdy se nevrátí!!! Madrid musí žít v našich srdcích dál! Jsme nadějí světa, řekl papež. Tak let's go!!! ;-)

Když někde slyším Firmes en la Fe (oficiální hymna JMJ), Alegríu, vidím nějaké záběry ze setkání.., jsem uvnitř strašně hrdá na to, že i já jsem tam mohla být, být součástí těch zhruba 2 miliónů přítomných.. Je to úžasné. A fakt neopakovatelné, jak říkal Tom, který už byl v Kolíně. Doporučuju to všem. Není to dovolená, pro tělo je to hodně náročné a někteří po tom, co zažili, říkali, že na další světový den už nepojedou. Chápu je. Ale já bych jela znovu!!! I přes davy, strašné horko, nemožnost zajít si na záchod, když potřebuješ, fronty, nepohodlí, hlad a žízeň... Je to bomba. A moc za to Bohu děkuju! A zároveň Ho tím i prosím, aby nepřestal na ten plamínek přikládat, protože bych nechtěla, aby zhasnul..

PS: Děkuji vám všem, kteří jste tyto zápisky četli. :-) Ehm.. češtin občas všelijaký, slovní zásoba občas docela strohá, zkratky.. Psáno za únavy. Ale jsem teď moc ráda, že jsem nešla spát a psala. Teď je to pro mě hrozně cenné a pomáhá mi to vracet se duchem "do Španěl" a zasnít se: "Mmmmmm, zlaté časy......." :-) Ale něco hezkého končí, aby něco ještě hezčího mohlo začít.

Jinak ještě bych chtěla sesbírat a napsat myšlenky, co zaujaly mě i jiné poutníky.

THANKS FOR READING!!!!!! ;-)

 

 



Zobrazeno 1599×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio