"Učiň s námi veliké věci, Hospodine, neboť jsi mocný a tvé jméno je svaté!" podle Lk 1, 49

Z pouti (1/x)

28. 8. 2011 18:11
Rubrika: JMJ Madrid 2011 | Štítky: Madrid2011

Přátelé, kamarádi,

po několika reklamách it's coming: moje zážitky z Madridu. Nebýt mého deníku, sotva bych si je všechny pamatovala, protože každý den toho člověk zažil tolik, že to minulé paměť už odsunula ve prospěch toho čerstvého. To jsem zjistila už v Reus, když jsem se jednou dříve vzbudila a četla si zápisky z minulých dní. A co pak teprv Madrid.. :-)

Deník jsem si začala psát docela nedávno, o prázdninách. Vždycky jsem si ho představovala jako růžový voňavý sešitek nějaké pěkné teenagerky, ale mě k jeho psaní inspirovali tři chlapi :-D : Něchljudov, hrdina z knížky L. N. Tolstého, Radek Habáň, suprový moderátor Proglasu, který ty nejlepší příhody vydal i knižně (jeden z nich tu na blogu mám taky) , a můj brácha Vojta. Píšu ho hlavně pro sebe, ale taky pro mého Přítele nahoře, někdy to nahrazuje večerní modlitbu (což neříkám, že je úplně ok), tak mě napadlo, že ty zážitky napíšu pomocí deníku. Neopíšu všecko, protože to byste o mně věděli víc, než bych chtěla, ale napíšu i něco z myšlenek, co mě k tomu napadly. Budu se snažit i měnit písmo, jak ho někdy měním při psaní pro zdůraznění něčeho. So......:

Ještě před

7.8.2011

Tak už zítra... Ty jo. Tak dlouho jsem to očekávala, měla to jako metu v budoucnu... a zítra touhle dobou bych už měla jet busem! Ty jo!! Těším se, dušička se tetelí takovým tím těšením. :-) Znovu Tě zvu do všech těch mých příprav.

Přicházím k Tobě taky se všemi úmysly, se kt. zítra vyrazím: (............). Hlavně Ti chci dát sebe a dobře to prožít... Ale jak chceš Ty se staň. Amen.

Cesta a Annecy

8.8.2011

Tak už jsme na cestě. Momentálně je 0:03 9.8. a stojíme na benzínce někde před hranicemi s Německem. Umyla jsem si zuby a zašla bych si i na záchod, ale není šance... :-D (celkem slušná fronta - pozn.)

Uff, přípravy a všechno kolem jsem s Tvojí pomocí zvládla, zapomněla jsem si akorát košili v tom spěchu - Fajovi přijeli trošku dřív. Mše svatá v Boscu byla krásná!! Cítila jsem se při ní strašně krásně. Všimla jsem si, že je tam Parmová (!!!) (moje suprová učitelka češtiny z gymplu - pozn.), tak jsem ji pak šla pozdravit - byla ráda a říkala, že celá úplně zářím, a popřála mi, ať to dobře prožiju. Děkuji Ti i za setkání s tetou Maruškou i za jiná... :-) Je to krásné. Moc prosím, pomoz mi to dobře prožít a mít srdce otevřené každému: X, Y i dalším, kt. třeba vůbec neznám.

Buď s námi, prosím. Amen.......

Jo a dívali jsme se na Na vlásku a teď se dokoukáváme na S čerty nejsou žerty, to pak musím říct Kubovi... :-D (zná tu pohádku nazpaměť - pozn.)

 

9.8.2011

Je 23.30 a už jedeme busem z Annecy do T A R R A G O N Y !!! Cesta do Annecy mě už docela ubíjela - jeli jsme přes Švýcarsko strašně dlouho, nějak jsme to objížděli (prý ne - pozn.). Dojeli jsme tam nějak před jednou. Připojila jsem se k Havířovu a nejdřív jsme možná i hodinu čekali na záchody!!! Navíc nebyly ani moc hezké. Ty fronty jsou dost nepříjemné... :-( Ale patří to k tomu, je to taková oběť - můžeme něco snést, když se nám tolik dostává. Děkuji Ti moc za ochranu. :-) Pak jsme byli na pláži u jezera, někteří se koupali a zbytek jenom odpočíval a jedl. Mi bylo dost zima (foukalo), tak jsem nešla, i když fakt krásně svítilo sluníčko - to jsme se fajně vyhřáli. A potom jsme se šli podívat do města - je fakt strašně krásné - platanová alej (však víš, jak mám platany ráda), občas kytičky jako výzdoba, malebné domečky a staré stavby i kostely (jo, je to město sv. Františka Saleského, patrona našeho busu), jezero a h o r y kolem... Opravdu krásné, moc Ti za to děkuji. ;-) Potom byla ve 20.00 mše svatá v kostele sv. Bernadetty (byli jsme na kůru a pak bylo dost vydýcháno, ale jinak ok, předtím měl místní pan farář Michele vážno-srandovní přednášku o sv. Fr. Saleském). Ještě jsme se byli na chvíli projít nočním městem a pak šli k busům. byla mi už zima a proto, že nemám žádnou mikinu (ve spěchu jsem si ji zapomněla vzít), přehodila jsem přes sebe ručník s delfínem. :-) Moc Ti děkuji za Adélku, kt. mi půjčila deku a tím mě upe zachránila!!!!

Teď se ještě pustil film Osudový dotek, tak se ještě zkusím dívat, anebo už půjdu spát.

:-) Tvoje Mája (+ dvě nakreslené kytičky)

Tarragona a Reus

10.8.2011

Už se zase blíží půlnoc, ale to nevadí. Byl dneska den plný různých příhod. Do Reus jsme přijeli asi kolem 11, ale nemohli jsme dovnitř s kufry - jenom do sprch. Děkuji Ti za to, že jsme šťastně dojeli!! Nebyla jsem už při cestě Španělskem unavená jako včera - s radostí jsem koukala ven. A dobře jsem se vyspala - asi 6 hodin! Děkuju. Bydlíme na Olympijském stadioně - prý tu byli na ZOH 92 ubytovaní hokejisté. Ale vadí mi hromadné sprchy - byla jsem tam v plavkách. Taky všemožné řady a tlačenice nejsou příjemné, ale to všechno Ti chci dát na úmysly, za kt. se tady modlím.

Byly jsme se s holkama z Havířova projít kousek do města. Není tak pěkné jako Annecy, ale není špatné, je totiž jiné - domky tu jsou hlavně cihlové, aby držely chlad. Bylo dost vedro, prý 29°C, ale v Madridu má být 38°C... :-I (přišlo mi mnohem víc teplo než 29° - pozn.)

Moře bylo strašně fajné!! Bylo širé, na ten pohled nejsem z Chorvatska zvyklá :-) , ale hlavně: T Y  V L N Y !!!!! Ty byly bomba!! S Magdou a Martou (kamarád Martin, říká se mu Marta :-) - pozn.) jsme do nich skákali a blbli... fajně. A ta písčitá pláž je taky super! Hlavně když po ní jdeš boso, to fajně hřeje. :-) Moc Ti za to děkuju. V 19.15 byla mše svatá u dominikánek, hodně lidí a dusno, moc jsme toho neslyšeli, ale aspoň jsme s Magdou a Martou seděli - v takovém vchodu na schodech :-). Ve 21.00 bylo zahájení, informace, už hrál Credenc (bylo to krásné!), ale nejvíc se mi líbila modlitba - měl ji otec Kamil (o. Kamil Strak z DSM ve Staré Vsi - pozn.) a říkal, že máme být jako palmy: rostou krásně do výšky a sílí díky tomu, že osekávají samy sebe - své větve... Pomoz mi být, prosím, dobrou palmou. Už dohráli večerku, taky už půjdu spát. :-) Moc Ti děkuji za všecko, ale taky prosím: však víš.............. :-I

:-) (+ nakreslená palma)

 

Pokračování příště.. :-)

Zobrazeno 1751×

Komentáře

KateřinaKiszová

moc hezké Maruško.....je to takové spontánní a upřímné...díky...;-)

Maruška Tauchmanová (Syky)

:-) Díky Maru, už jsem z toho některé zážitky taky stihla zapomenout - např. večerky a budíčky - a to i přesto, že byly nezapomenutelné...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio