"Učiň s námi veliké věci, Hospodine, neboť jsi mocný a tvé jméno je svaté!" podle Lk 1, 49

Z pouti (2/x)

30. 8. 2011 20:35
Rubrika: JMJ Madrid 2011 | Štítky: Madrid2011

..dva zápisy jsem psala za šera - už mi zhasli -, nevím už sice, které, ale klidně to můžou být tyhle, bo jsou docela naškrábané: :-)

11.8.2011 (resp. 12.8.)

Už je hrozně pozdě - bude 1.30! Děkuji Ti, Pane Ježíši, za dnešní hezký den - za ochranu, za to všechno krásné, co jsme mohli vidět (muzeum, trh, muzeum s loděmi...). Děkuji Ti taky za dobrý oběd v restauraci - měla jsem špagety s lilkem a ještě olivovým olejem, byla tam i nějaká esence rajčat... moc dobré! :-) Byl tam trošku ujetý majitel-číšník, kt. nám několikrát říkal: "Beautiful Czech girls". :-D Byli jsme se i dneska koupat, super!!!

Večer byla mše svatá v Českém centru a Credenc zase hezky hrál... Myšlenka: Jako Chiara Luce Badano říkat Bohu: "Dobře, když Ty to tak chceš, tak já taky". Potom jsme zašli ještě i s Jirkou tady v Reus na sangríu, opravdu byla moc dobrá - sladká, ne trpká, jak většinou červená vína bývají, ale stačila mi 1 sklenička. :-)

Moc Tě, Pane Ježíši, prosím o otevřené srdce pro Tebe. Pro Tebe. I pro všechny mé bližní kolem, zvláště ve frontách a pod. nepříjemných situacích...

D Ě K U J I  T I  Z A  V Š E C H N O ! !

Ještě jedna pěkná příhoda z rána: říkám Magdě: "Ach jo, já už bych tak uvítala ten vějíř..." (byl v baťohu poutníka, kt. jsme mysleli, že dostanem už v Tarragoně - pozn.) a slečna (Jitka), kt. seděla vedle mě, mi půjčila svůj... :-)

 

12.8.2011

Uff, Pane Ježíši, dneska jsem úplně kaput. Je 0:31, je mi vedro po sprše (voda není na výběr, ale je dobře, že se na mě vůbec dostalo... Měla jsem štěstí - nemusela jsem moc čekat. Díky!). Teď jsem si šla ještě koupit na recepci lístek na MHD na zítra do Barcy a rozměnili mi (ehm)€! Super! Už se tam moc těším! (Teď se mi asi, kluci, budete smát: :-) ) Chci si vzít hezké oblečení - sukni, žluté tílko a žabky, i když mě z nich asi budou bolet nohy.

Dneska byl "den farnosti". Byli jsme v Reus na prohlídce města - prováděli nás Španělé, nebylo to úplně nejlíp zorganizované, ale hezké - líbily se mi hl. památky a kostely uvnitř. Měla jsem luxusní zmrzlinu - mangovo-kávovou (v 1 kopečku) v dost velkém kornoutu, kt. byl úplně dobrý! Chutnal sladce, prý po medu. Každopádně byl moc dobrý. Jídlo od organizátorů (balíčky) se docela dalo, ale polívku (v obalu jak fruko) jsem radši neotvírala po děsivých komentech ostatních. :-D Večer byla mše sv. v Sanktuariu Panny Marie spolu s dalšími poutníky, kt. jsou v Reus: Belgičany a Ekvádorci. Byla moc hezká - Šp. krásně hráli na kytaru - upe ten jejich styl -, sice trošku mimo rytmus, ale i tak to bylo pěkné.* Byla v 5 jazycích: katalánština, španělština, francouzština, angličtina a čeština. Jsem v takových chvílích hrdá na to, že jsem Češka... :-) Třeba dopoledne, když nás v kostele Krista Krále poprosili o český Otče náš a českou písničku. Zazpívali jsme Hosana. :-)

Po mši svaté byla prezentace poutníků: nejdřív byli Ekvádorci - ti měli krásně nacvičené tance (super hudba - klasická latina), pak jsme to zadřeli my (neorganizovaná polka při Vysokém jalovci :-D ) a pak to ještě rozproudili Belgičani dus dus písničkou a ještě svým zpěvem. Fakt se mi to M O C líbilo, ale už jsem hrozně unavená, tak půjdu spát.

Mockrát Ti děkuji za všechno, i za to, že se už otrkávám ve španělštině a už se přestávám bát mluvit! Je to hrozně fajné!!

Prosím, veď mě i nadále. :-) Amen. Moc děkuji, můj drahý Příteli... :-) (+ kytička a ještě pod tím nakreslená zmrzka s kopečkem napůl :-) )

 

* tam jsem poprvé slyšela tuhle písničku (ale ve španělštějším provedení - s těmi jejich spešl kytarami): ALEGRÍA!!!: //www.youtube.com/watch?v=jS3zkp6UNWc :-)

 

Příště se můžete těšit na report z Barcelony a posledního celého dne v Tarragoně. See you.. ;-)

Zobrazeno 2835×

Komentáře

agusa

Maruš! To je úplně super! obdivuju tu upřímnost s jakou to píšeš.. jak si to tak čtu, mám skoro pocit, jako bych tam byla:-) díky za to, díky těm zápiskům můžu tak trochu prožít JMJ taky - i když opožděně:-)

maru_mc

to jsem ráda, že se vám to líbí.. :-) Filipe, ty tajné věci prostě a jednoduše vynechávám.. :-D Není to jenom o nich, ale taky se o nich zmíním, řeknu je Tomu, komu to píšu a taky sobě, možná se tomu za pár let budu smát.. :-D

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio