"Učiň s námi veliké věci, Hospodine, neboť jsi mocný a tvé jméno je svaté!" podle Lk 1, 49

Z pouti (5/x)

12. 9. 2011 19:18
Rubrika: JMJ Madrid 2011 | Štítky: Madrid2011

17.8.2011

Pane Ježíši, dneska jsem snad ještě víc mrtvá než včera, ale trochu jinak: včera se mi chtělo strašně spát a dneska jsem spíš utahaná a bolí mě nohy - žabky nejsou na chození úplně nejlepší... :-) Dneska byl program v českém centru lepší - byli jsme blíž a i ozvučení už bylo lepší. Téma katecheze bylo "pevně se držte víry". Credenc upe bombově zpíval. Hodně se mě dotkly zpěvy při sv. přijímání: Duchu svatý, volám přijď hlavně. Uvědomila jsem si, že žádný člověk - nikdo - a NIKDY mi nemůže dát větší štěstí než Ty. Nikdo. Je důležité neustále prohlubovat vztah s Tebou a nechávat Tě všude přicházet. Moc Ti děkuji za toto sv. přijímání, nejhezčí okamžik tohoto dne. :-) Dneska jsem chodila s Tomem, Bárou a Ríšou, kt. dneska přijel. Nejdřív jsme jeli na oběd, kde jsme strašně dlouho čekali (možná i víc než hodinu), ale stálo to za to: fakt strašně dobré i strašně pěkné na pohled. Pak jsme jezdili/chodili po památkách: El Retiro (velký park se stromy, větším jezírkem, nějakými domy i sochami - pozn.), viděli jsme El Prado (kde byla hrozná fronta) - slavné muzeum, něco jako Louvre - pozn. -, Plaza Mayor (Hlavní náměstí - pozn.), všude plno krásných budov... Moc pěkné. Na večeři jsme byli tež v 1 šp. restauraci a taky dobré, i když u nás by nám takové jídlo nepřinesli :-D : trochu rýže, kečup, 2 volské oka, kousek párku na grilu a kousek banánu na grilu. A pak ještě kousek bílého melounu. Seděl s námi 1 jáhen z Nizozemska :-) . Děkuji Ti za setkání s ním, byl fakt fajný. Pak jsme byli ještě na flamencu, ale moc mi to nedalo: plno lidí (špatný výhled) + únava. Jsem ráda, že už jsem tady a budu si moct odpočinout. Fakt mi vadí, jak cizinci v metru řvou, když takhle kaput jedu tady... Ale nemůže být všechno ok, dneska jsem Ti to obětovala za X a Y.

Jo a koupila jsem si moc pěkné šaty. Mám z nich radost. :-)

Děkuji Ti za všechno - za to, že tu mám s kým být, za všechna setkání, za mši svatou, za Credenc, za všechno to krásné kolem... A hlavně za to, že teď už na mě čeká spacák!!!!! Děkuju. :-) A prosím...

PS: Včera jsem zapomněla napsat k muzikálu Wojtyla, že nejdrsnější byl UKLÍZEČ! :-D (vystoupil asi 2x na odlehčení - v puse měl takovou tu píšťalku, co není vidět, a vydává takové srandovní zvuky, má docela tenký hlásek, někdy to vypadá jak ptačí zpěv - takže když občas něco "řekl", už tak to bylo vtipné. Pak uklízel, podruhé si tam pozval i lidi z publika.. Pointu to mělo vždycky takovou, že přišla jeho žena (jednou myslím v županu a s ručníkem na hlavě), upe ho spérovala, a oba odešli, uklízeč se sklopenou hlavou. :-D - pozn.)

 

 

18.8.2011

Dneska je naděje, že bych mohla jít spát dneska! Nebo lehce zítra, super! :-)

Ráno jsem se probudila, poprvé po tom, co jsem usla, a říkala si, kolik je asi hodin - bylo ještě tma: 7:10. Néééé!!! (Zhruba v 7:15 býval vždycky budíček - pozn.) Chvíli ráno zapršelo - tady trošku nezvyklé. :-) Ale pak už zase bylo pěkně (horko). Dneska měl katechezi otec biskup Jan Graubner, on mívá vždycky dobré promluvy (téma bylo "V Kristu zapusťte kořeny" - pozn.). Dneska jsem šla ven se skauty, jenže oni nechtěli na skupinku a Tom s Bárou šli už ráno do Prada (tzn. nebyla alternativa) - když někdo chtěl jít do Prada, musel jít hned ráno, bo jinak tam byly děsné fronty a uvnitř přecpáno - pozn. -, tak jsem vybulala skupinku. Ale fakt mi to bylo hrozně líto... :-( Naše skupinka je fakt fajná, moc Ti za ni děkuji. :-)

Čekání na oběd... MEGA ZKOUŠKA TRPĚLIVOSTI!! Byla jsem fakt kaput a ve stavu "radši na mě nemluvit". Jééj... Ale jídlo pomohlo. :-) (na snídani jsme dostávali jenom jeden šáteček a pití, zhruba kolem 8.00, a obědvali nejdřív kolem tří odpoledne, takže jsme vždycky byli hrozně hladoví - pozn.) Byli jsme uvnitř katedrály (de la Almudena), fakt krásná gotika a i socha Panny Marie (šipka k "de la Almudena" na řádek výš - pozn.) je krásná. Pak jsme si šli odpočinout do parku, kde jsem pak usla. :-) Strašně to bodlo, protože celý den jsem myslela na to, že po večeři jedu domů a už na žádný koncert. Potom jsme se rozdělili, protože každý chtěl někam jinam, tak jsem šla "skautovat" :-D sama. Vůbec mi to ale nevadilo - mohla jsem jít tempem, jakým chci, vlézt do jakéhokoliv obchodu, jít, kam mě srdce táhlo... (Ale pořád bych sama chodit nechtěla). Šla jsem na Puerta del Sol (náměstí v centru, v překladu "Brána slunce" - pozn.), hlavně kvůli Oso y un Madroño (symbol Madridu - socha medvěda, jak jí z jahodového STROMU (!!) - něco jako pro nás socha sv. Václava - pozn.). Heh, celkem sranda: hafo lidí, uprostřed socha nějakého typka místo medvěda, tak si říkám, jestli to není jinde. Checkla jsem to i podle pohlednice (jaká je budova v pozadí), ale furt to nevidím! Jsem slepá, nebo co? Byla tam ještě moderní skleněná budova metra. Sebrala jsem odvahu a zeptala se nějaké paní, kde je Oso y un Madroño s tím, že mě možná bude mít za úplně blbou. Ta socha byla za tou skleněnou budovou!! :-) Takže nejsem zas taka trubka. Jsem myslela, že bude (ta socha) velká zhruba jako náš svatý Václav, když už je to ten symbol Madridu, janže to bylo oproti mým představám docela malé. Ale hezký méďa!! :-) Pak jsem ještě trochu pochodila centrem, koupila zbytek dárků domů (už mi hcybí jenom šátky pro babičky) v take luxusní strašně fajné cukrárno-bonbonárně (utratila jsem za to víc než včera za šaty!!!), šla na veču do Mecu (dala jsem si Big Mac, jak mi kdysi říkal Zajíc - klučina ze skautu - pozn. -, že je dobrý, ale zas tak dobrý (převratně) nebyl. Ale ok. Potěšilo mě 0,5 l coly. :-) )

Potom jsem ještě zašla na adoraci do českého centra (díky Ti za ty, které jsi mi poslal do cesty, aby mi poradili, jak tam trefit :-) . ) Byla jsem tam sice asi na posledních 15 minut, ale byla pěkná. Potřebovala jsem se ztišit a kleknout před Tebe... Děkuju... :-) "Oslabený" na 5 (asi) členů hezky hrál při tom Credenc. Je poznat, že jsem míň unavená, když jsem toho tolik dneska popsala... :-D Ale už jdu spát, je třeba! Dobrou noc :-)

"Buďte bdělí, Ježíš praví, šťastný ten, kdo bdí..."

- luxusně to Credenc hraje... :-)



Zobrazeno 1563×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio